Lees Simpel ontvangt de Butterfly Award

Locatie: Amsterdam

Opgericht in: 2023

Categorie: arbeidsparticipatie

Lees Simpel werd afgelopen donderdag verrast door Social Enterprise NL en de Fred Foundation met een cheque ter waarde van € 12.345,67 en de heuze Butterfly Award. 

Jaarlijks kijken de twee stichtingen welke sociale ondernemingen een steuntje in de rug kunnen verdienen. Drie tot vier keer per jaar worden een aantal sociaal ondernemers verrast met een cheque en de award. Sociaal ondernemers die de Butterfly Award ontvangen, doen een Pay it Forward: ze geven € 2.345,67 van hun ontvangen cheque aan iemand die maatschappelijk ook een steentje bijdraagt. De ontvangers mogen zelf uitkiezen aan wie ze dit bedrag uitreiken.

 

Over Lees Simpel

Lees Simpel is tot stand gekomen op de AI Hackaton in Amsterdam. Hier was het doel om in 24 uur een zo’n leuk en creatief mogelijk product of dienst te maken met kunstmatige intelligentie (AI). Dankzij de steun van het SIDN fonds (https://www.sidnfonds.nl/) kon de app doorontwikkeld worden tot de mooie tool die het nu is. Hester Benedictus – oprichtster van Lees Simpel – werkte voorheen bij de gemeente Amsterdam. Hier zag Hester dat veel mensen moeite hebben met het lezen van ingewikkelde brieven. Dit kan leiden tot aanzienlijke problemen. Daarom kwam ze op het idee om met haar team een app te programmeren die laaggeletterde helpt met het lezen van brieven

Als je een brief binnenkrijgt die te moeilijk geschreven is, maak je hier een foto van en upload je deze in de app. Doormiddel van AI zal de app de brief samenvatten in begrijpelijke taal. Je ziet dan meteen wat er in de brief staat en wat je moet doen. Na de AI Hackaton is Lees Simpel hard aan de slag gegaan om de app nog beter te laten functioneren. Het team wil ook schrijvers te inspireren om betere brieven te schrijven. De app is momenteel al te downloaden in de App Store en de Play Store.

We wensen Hester veel succes toe en zijn blij haar onderneming te mogen helpen doormiddel van de Butterfly Award, om zo nog meer positieve impact te maken!

Nog niet uitgelezen?

PAO & TJOY ontvangt de Pay-it-Forward

Locatie: UtrechtOpgericht in: 2018Categorie: arbeidsparticipatie, foodOnlangs gaf Aaliyah Bochhah van Mama’s Koelkast de Pay-it-Forward van €...

Mama’s Koelkast ontvangt de Butterfly Award

Locatie: AmsterdamOpgericht in: 2013Categorie: arbeidsparticipatie, foodAmsterdamse sociale onderneming Mama’s Koelkast kreeg afgelopen donderdag...

Digi Surfer geeft Pay it Forward aan Quiet

Locatie: TilburgOpgericht in: 2016Categorie: ArmoedebestrijdingOnlangs gaven Eric de laat en Bart Mols van Digi Surfer de Pay It Forward van €...