Derde Butterfly Award voor de Afrikaanderwijk Coöperatie

Locatie: Rotterdam

Opgericht in: 2013

Impact: Arbeidsparticipatie

De Afrikaanderwijk Coöperatie neemt de derde Butterfly Award in ontvangst met daarbij een geldbedrag van €12.345,67. De Butterfly Award is een initiatief van Fred Foundation en Social Enterprise NL om sociale ondernemingen die hard werken aan een mooi toekomstbeeld in het zonnetje te zetten zonder dat er sprake is van iets te winnen. Het is vooral een erkenning.

De Butterfly Award, een vlinder gemaakt door Nic&Mic, werd uitgereikt aan Annet van Otterloo die direct haar collega’s erbij haalde om deze in ontvangst te nemen. Dit is namelijk de kracht van de Afrikaanderwijk Coöperatie, door de betrokkenheid te stimuleren van bewoners en ondernemers. Zo zegt Annet dan ook dat de Afrikaanderwijk Coöperatie echt voortkomt vanuit de samenwerking en verbinding. Tijdens een korte rondleiding door het Gemaal, de karakteristieke locatie in het hart van de wijk, vertelt Annet meer over de activiteiten van de Afrikaanderwijk Coöperatie. Hieruit wordt duidelijk dat de coöperatie diensten levert via culturele programma’s, textielproductie, catering, recycling en meer. Zo zijn wij welkom in naaiatelier, het café en de fietsenwerkplaats. Door middel van al deze diensten draagt de Afrikaanderwijk Coöperatie bij aan het creëren van werkgelegenheid in Rotterdam Zuid, zodat het geld echt terechtkomt bij de bewoners. Daarnaast draagt de Afrikaanderwijk Coöperatie bij aan de ontwikkeling van de wijk en creëert het verbinding en culturele uitwisseling. Een mooie organisatie dus die wij graag met deze Butterfly Award in het zonnetje zetten!

De Butterfly Award gelooft ook in het pay-it-forward effect. Annet mag dan ook een andere inspirerende sociaal ondernemer in het zonnetje zetten die het verdient om verder te kunnen vliegen. Deze ondernemer ontvangt ook positieve aandacht en krijgt van de €12.345,67 een geldbedrag van €2345,67 geschonken.

Ook benieuwd naar de eerdere ontvangers? Kijk hier op de website van de Butterfly Award voor meer informatie.

Nog niet uitgelezen?

Reflower ontvangt de Butterfly Award

Locatie: AmsterdamOpgericht in: 2020Categorie:  Circulaire en duurzame productieReflower, de duurzame bloemenbieb, werd onlangs positief verrast...

PAO & TJOY ontvangt de Pay-it-Forward

Locatie: UtrechtOpgericht in: 2018Categorie: arbeidsparticipatie, foodOnlangs gaf Aaliyah Bochhah van Mama’s Koelkast de Pay-it-Forward van €...