PAO & TJOY ontvangt de Pay-it-Forward

Locatie: Utrecht

Opgericht in: 2018

Categorie: arbeidsparticipatie, food

Onlangs gaf Aaliyah Bochhah van Mama’s Koelkast de Pay-it-Forward van € 2.345,67 door aan Pao Choi van PAO & TJOY. 

Pao Choi runt de onderneming PAO & TJOY: een circulair kookatelier voor workshops, catering & take away in het Hof van Cartesius (Utrecht). Hiermee wil ze jongeren inspireren om op een klimaatvriendelijke manier ‘heerlijk te eten’. Op haar 9e stond Pao Choi al achter het fornuis. Aangestoken door het kookvirus van haar ouders die Chinees/Indonesisch restaurant(h)ouders zijn. Pao houdt zich veel bezig met haar Chinese roots. Zo helpt ze Chinese ouderen met moestuinieren en deelt ze haar geschiedenis en cultuur met jongeren op hogescholen.  

In augustus was Aaliyah de trotse ontvanger van de Butterfly Award. Toen ze hoorde dat ze het voorrecht had om een deel van haar prijzengeld door te geven aan een inspirerende sociaal collega-ondernemer, hoefde ze geen seconde na te denken en wist gelijk dat ze dit wilde doorgeven aan Pao. De reden hiervoor was: “Koken in een groene omgeving. Met ingrediënten die lokaal verbouwd worden. En workshops over hoe je lekker ‘planeet aardig kan koken’. Met haar kookatelier onderzoekt ze hoe ze als individu én als ondernemer bij kan dragen aan een duurzame (leef)omgeving.” 

We wensen Pao heel veel succes toe met haar onderneming. We zijn blij om samen met Aaliyah van Mama’s Koelkast haar blij te hebben gemaakt met deze pay it forward, om zo nog meer positieve impact te maken! 

Nog niet uitgelezen?

Reflower ontvangt de Butterfly Award

Locatie: AmsterdamOpgericht in: 2020Categorie:  Circulaire en duurzame productieReflower, de duurzame bloemenbieb, werd onlangs positief verrast...

Mama’s Koelkast ontvangt de Butterfly Award

Locatie: AmsterdamOpgericht in: 2013Categorie: arbeidsparticipatie, foodAmsterdamse sociale onderneming Mama’s Koelkast kreeg afgelopen donderdag...