Reflower ontvangt de Butterfly Award

Locatie: Amsterdam

Opgericht in: 2020

Categorie:  Circulaire en duurzame productie

Reflower, de duurzame bloemenbieb, werd onlangs positief verrast door Social Enterprise NL en Fred Foundation met een cheque ter waarde van € 12.345,67 en is daarnaast de trotse ontvanger van de eerste Butterfly Award van 2024. 

Oprichter van Reflower, Ellyne Bierman, organiseerde voor de Club van Circulaire Ondernemers een event waar meer dan 50 oprichters van circulaire bedrijven bij elkaar zijn gekomen om elkaar te ontmoeten. In De Week van de Circulaire Economie is Reflower dus een passende winnaar van de Butterfly Award!

 

Over Reflower

Toen Ellyne Bierman de bloemenboog van diens huwelijksfeest wilde namaken met kunstbloemen kwam zij erachter dat de kwaliteit van kunstbloemen zeer uiteenlopend is, mooie zijden bloemen kostbaar zijn en bovenal dat het erg saai is om altijd dezelfde bos bloemen op tafel te hebben staan. Als oplossing hiervoor bedacht Ellyne de bloemenbieb, waar mensen een abonnement kunnen afsluiten om prachtige, natuurgetrouwe kunstbloemen te huren. Inmiddels bestaat de collectie van Reflower uit maar liefst duizend unieke boeketten die met vakmanschap en oog voor detail zijn samengesteld. Op deze manier fungeert Reflower als platform waar mensen bloemen delen en impact maken door deel te nemen aan de circulaire economie!

 

Ellyne geeft aan dat de netwerken die worden geïnitieerd door provincies, netwerkclubs en bedrijven ervoor hebben gezorgd dat zij veel leuke, gelijkgestemde mede-ondernemers heeft ontmoet. Dit vindt zij erg belangrijk, omdat ondernemers door samen te komen een krachtigere stem kunnen laten horen in de circulaire transitie.

 

 

Deel van het bedrag doorgeven

Sociaal ondernemers die de Butterfly Award ontvangen, doen een pay it forward: ze geven € 2.345,67 van hun ontvangen cheque aan iemand die maatschappelijk ook een steentje bijdraagt. De ontvangers mogen zelf uitkiezen aan wie ze dit bedrag uitreiken.

 

Over de Butterfly Award

De Butterfly Award is een initiatief van Social Enterprise NL en Fred Foundation. Zij zetten sociaal ondernemers die de wereld een stukje mooier willen maken, in het zonnetje met deze award. De verwijzing naar de vlinder refereert aan het vlindereffect: elk klein ding dat je doet, kan de wereld veranderen.

Lees over andere ontvangers van de award, zoals:

PAO & TJOY ontvangt de Pay-it-Forward

Locatie: UtrechtOpgericht in: 2018Categorie: arbeidsparticipatie, foodOnlangs gaf Aaliyah Bochhah van Mama’s Koelkast de Pay-it-Forward van €...

Mama’s Koelkast ontvangt de Butterfly Award

Locatie: AmsterdamOpgericht in: 2013Categorie: arbeidsparticipatie, foodAmsterdamse sociale onderneming Mama’s Koelkast kreeg afgelopen donderdag...