Vierde Butterfly Award gaat naar Freshtable

Locatie: Amsterdam

Opgericht in: 2020

Categorie: Sociale cohesie

Freshtable—een sociale onderneming in Rotterdam-West—wil met haar maaltijden bijdragen aan een betere maatschappij. Dat verdient een pluim, vinden Social Enterprise NL en Fred Foundation. Zij kwamen die pluim donderdag als verrassing brengen bij Freshtable’s kantoor aan de Keilestraat. Niet alleen ontving Freshtable de award, ook kregen zij een cheque ter waarde van € 12.345,67.

 

Deel van het bedrag doorgeven

Sociaal ondernemers die de Butterfly Award ontvangen, doen een pay it forward: ze geven € 2.345,67 van hun ontvangen cheque aan iemand die maatschappelijk ook een steentje bijdraagt. De ontvangers mogen zelf uitkiezen aan wie ze dit bedrag uitreiken.

 

Over de Butterfly Award

De Butterfly Award is een initiatief van Social Enterprise NL en Fred Foundation. Zij zetten sociaal ondernemers die de wereld een stukje mooier willen maken, in het zonnetje met deze award. De verwijzing naar de vlinder refereert aan het vlindereffect: elk klein ding dat je doet, kan de wereld veranderen.

Nog niet uitgelezen?

Reflower ontvangt de Butterfly Award

Locatie: AmsterdamOpgericht in: 2020Categorie:  Circulaire en duurzame productieReflower, de duurzame bloemenbieb, werd onlangs positief verrast...

PAO & TJOY ontvangt de Pay-it-Forward

Locatie: UtrechtOpgericht in: 2018Categorie: arbeidsparticipatie, foodOnlangs gaf Aaliyah Bochhah van Mama’s Koelkast de Pay-it-Forward van €...