Digi Surfer ontvangt Butterfly Award

Locatie: Amsterdam

Opgericht in: 2017

Categorie: Arbeidsparticipatie, Circulaire en duurzame productie

Digi Surfer is de enige ICT-dienstverlener in Nederland die zich uitsluitend voor sociale en duurzame projecten inzet. Middels het verleasen van gerefurbishte laptops inclusief service en garantie aan sociale instanties en doelgroepen probeert Digi Surfer een oplossing te bieden voor digitale uitsluiting. Hiervoor worden oude bedrijfslaptops gebruikt die samen met partners opgeknapt en gedistribueerd worden. Dank zij een flexibel verdienmodel is dit bovendien meestal volledig gratis voor de doelgroep zelf!

Om het mooie werk van deze sociale onderneming in het zonnetje te zetten, ontvingen zij in februari de Butterfly Award met daarbij een cheque ter waarde van 12.345,67 euro.

 

Deel van het bedrag doorgeven

Sociaal ondernemers die de Butterfly Award ontvangen, doen een pay it forward: ze geven € 2.345,67 van hun ontvangen cheque aan iemand die maatschappelijk ook een steentje bijdraagt. De ontvangers mogen zelf uitkiezen aan wie ze dit bedrag uitreiken.

 

Over de Butterfly Award

De Butterfly Award is een initiatief van Social Enterprise NL en Fred Foundation. Zij zetten sociaal ondernemers die de wereld een stukje mooier willen maken, in het zonnetje met deze award. De verwijzing naar de vlinder refereert aan het vlindereffect: elk klein ding dat je doet, kan de wereld veranderen.

Lees over andere ontvangers van de award, zoals:

Reflower ontvangt de Butterfly Award

Locatie: AmsterdamOpgericht in: 2020Categorie:  Circulaire en duurzame productieReflower, de duurzame bloemenbieb, werd onlangs positief verrast...

PAO & TJOY ontvangt de Pay-it-Forward

Locatie: UtrechtOpgericht in: 2018Categorie: arbeidsparticipatie, foodOnlangs gaf Aaliyah Bochhah van Mama’s Koelkast de Pay-it-Forward van €...