Digi Surfer geeft Pay it Forward aan Quiet

Locatie: Tilburg

Opgericht in: 2016

Categorie: Armoedebestrijding

Onlangs gaven Eric de laat en Bart Mols van Digi Surfer de Pay It Forward van € 2.345,67 door aan Noortje de Nijs van Quiet Nederland!

Quiet zet zich in voor mensen in armoedesituaties in Nederland. Dat klinkt door in verschillende activiteiten. Om te beginnen de Quiet Community’s. Hiermee stimuleren en organiseren zij lokale solidariteit met mensen in armoedesituaties. De community’s worden ondersteund door Quiet Nederland, die ook de Quiet 500 uitgeeft: de ‘armoedeglossy’ die met een knipoog het verhaal van mensen in armoede vertelt.

De Pay It Forward is onderdeel van de Butterfly Award van de Fred Foundation. Ieder kwartaal wordt een ondernemende organisatie die hard werkt aan een maatschappelijke missie in het zonnetje gezet. Zij ontvangen de Butterfly Award en een cheque ter waarde van € 12.345,67. Een deel van dit bedrag — € 2.345,67 — geven zij door als Pay It Forward aan iemand die zij ook in het zonnetje willen zetten.

Meer weten over Quiet? Kijk op http://quiet.nl.

 

Deel van het bedrag doorgeven

Sociaal ondernemers die de Butterfly Award ontvangen, doen een pay it forward: ze geven € 2.345,67 van hun ontvangen cheque aan iemand die maatschappelijk ook een steentje bijdraagt. De ontvangers mogen zelf uitkiezen aan wie ze dit bedrag uitreiken.

 

Over de Butterfly Award

De Butterfly Award is een initiatief van Social Enterprise NL en Fred Foundation. Zij zetten sociaal ondernemers die de wereld een stukje mooier willen maken, in het zonnetje met deze award. De verwijzing naar de vlinder refereert aan het vlindereffect: elk klein ding dat je doet, kan de wereld veranderen.

Lees over andere ontvangers van de award, zoals:

Reflower ontvangt de Butterfly Award

Locatie: AmsterdamOpgericht in: 2020Categorie:  Circulaire en duurzame productieReflower, de duurzame bloemenbieb, werd onlangs positief verrast...

PAO & TJOY ontvangt de Pay-it-Forward

Locatie: UtrechtOpgericht in: 2018Categorie: arbeidsparticipatie, foodOnlangs gaf Aaliyah Bochhah van Mama’s Koelkast de Pay-it-Forward van €...